marți, 3 aprilie 2012

comportament demodat

Așa precum o haină - se mai demodează și unele aspecte ale comportamentului ”moldoveanului de azi”...
parcă pare simplu să fii acceptat de societate azi fiindcă se cere să fii tu însuți - be yourself  - dar! pe cît de inteligent sună expresia pe atît de frumos arată persoana care se comportă așa, aceeași cămașă stă pe toți diferit deci nu la toți le șade bine să poarte haina asta - fii tu însuți... pare straniu dar chiar dacă societatea te poate primi într-o haină care nu-ți șade, cu un comportament demodat cu siguranță nu vei fi primit și nici privit, ba chiar ignorat.
Și asta nu e de rău, societatea e cel mai bun psiholog, cu ajutorul căruia poți avea cea mai bună terapie pentru șlefuirea comportamentului pe care îl ai, totul e la un nivel mult mai profund, fiindcă acțiunea vine de la gîndire, de la viziunile pe care le ai. Eu țin cont de asta și mă ajută mult.
 Exemple îmi servesc persoanele care îmi lasă o amprentă plăcută în urma comunicării și evident și acele persoane care crează migrene, îmbucurător e faptul că acestea din urmă sunt în minoritate.
Trăim într-o perioadă când clasele sociale nu se mai clasifică conform bunăstării și milioanelor pe care le numără, nivelele de clasificare vin de la gradul de inteligență pe care îl poți deține și fără a avea bani și invers... Oh! răsuflu ușurat, fiindcă mintea rămâne sănătoasă la cel care o are în exces, fără frământări de genul - suferințe intelectuale...
Totul e simplu și pentru cei triști, care nu știu cum să se schimbe, o poți lua de la efectul oglinzii, încearcă schimbarea ca o maimuță, de la început încercând să copii ceea ce îți place de la oamenii care îs ”iubiți” de toți, apoi apropie-te mai profund de modelarea ființei prin revederea viziunilor, gândurilor, comportamentului...
Important e să vreai să faci o schimbare și te pot ajuta ochii lumii care sunt cei mai sinceri pentru a te vedea în oglinda realității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu